• Slider4
 • Slider5
 • Slider 9

Το ιατρείο μας

Λίγα λόγια

Σε ένα όμορφο, μοντέρνο και ευχάριστο περιβάλλον, δημιουργήθηκε το 2005 το Ιατρείο στην Αθήνα το οποίο παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες Εμβρυομητρικής Ιατρικής στην μέλλουσα μητέρα και στο μωράκι που κυοφορεί. Το Ιατρείο μας στελεχώνεται από τον ιατρό Αναστάσιο Κοκοβίδη και την βοηθό του νοσηλεύτρια Μαρία Μικαέλα Μάντακα, όπου παρέχονται αξιόπιστα υπηρεσίες υψηλού επιπέδου Εμβρυομητρικής Ιατρικής. 

Τι προσφέρουμε

Πρωταρχικός σκοπός και στόχος μας είναι η δημιουργία σχέσεων αμοιβαίας εμπιστοσύνης και αλληλοσεβασμού με τους πελάτες μας. Η ευγονία, αποτελεί για εμάς αυτονόητη αξία και δικαίωμα κάθε ανθρώπου που την επιζητά και είμαστε έτοιμοι να του την εξασφαλίσουμε. Είμαστε άρτια εκπαιδευμένοι στη διάγνωση και διαχείριση καταστάσεων που δυνητικά επηρεάζουν την υγεία της γυναίκας-μητέρας, την υγεία του εμβρύου, την ποιότητα της ζωής του νεογνού και την παροχή συμβουλευτικής στο ζευγάρι σε όλα τα στάδια της κύησης, όταν και εφόσον καταστεί αναγκαίο. Ενημερώνουμε επίσης το ζευγάρι για την πιθανότητα νόσησης στο έμβρυο, όταν η έγκυος εκτεθεί σε τερατογόνα ή όταν υπάρχουν δείκτες τρισωμίας στο γενετικό υπερηχογράφημα. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η ζωή του νεογνού εντός της μήτρας αποτελεί την απαρχή, τη βάση, την κοιτίδα και τον θεμέλιο λίθο της καλής υγείας, πάνω στην οποία θα θεμελιωθεί η άρτια ψυχική δομή του ενηλίκου ανθρώπου. Γι’ αυτό και δίνουμε μεγάλη σημασία στην έγκαιρη διάγνωση επικίνδυνων καταστάσεων που - εν δυνάμει - μπορεί να επηρεάσουν την υγεία του εμβρύου ανεπιστρεπτί.Προσφέρουμε μεγάλη διαγνωστική ακρίβεια και υψηλά επίπεδα ασφάλειας και σιγουριάς σε όλες ανεξαιρέτως τις εξετάσεις που πραγματοποιούμε και συγχρόνως είμαστε δίπλα σας να διαχειριστούμε και να δώσουμε λύσεις σε όλα εκείνα τα θέματα που αφορούν την μέριμνα και τη φροντίδα για την ομαλή έκβαση της εγκυμοσύνης σας.

Σύντομο βιογραφικό

Το δύσκολο εγχείρημα της καταγραφής προβλημάτων και παθήσεων της κύησης που διέγνωσα και διαχειρίστηκα όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι ως ειδικός της Εμβρυομητρικής Ιατρικής παίρνει επιτέλους σάρκα και οστά και εν τέλει ολοκληρώνεται και ενσωματώνεται στην παρούσα ιστοσελίδα. Η αρχική ιδέα ήταν η προσπάθεια αυτή να καλύψει τις απορίες και τις ανάγκες των εγκύων γυναικών. Συγχρόνως όμως, λόγω του υψηλού επιπέδου του υλικού που περιέχει, καθίσταται χρήσιμο εργαλείο σε μαιευτήρες και άλλους επαγγελματίες υγείας που επιθυμούν να ανανεώσουν και να φρεσκάρουν τις γνώσεις τους. Για την καταγραφή του - δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα - δαπανήθηκαν πάνω από 5 χρόνια συνεχούς προσπάθειας και για μακρό χρονικό διάστημα χρειάστηκε να μελετήσω σχεδόν όλα τα σύγχρονα κλασικά συγγράμματα στην Μαιευτική και την Υπερηχογραφία,  ελληνόγλωσσα και ξένα, από το 1995 μέχρι σήμερα. Απέδωσα τα κείμενα σε ιατρικό ύφος και γλώσσα, ενώ το υλικό τεκμηριώθηκε με βιβλιογραφικές παραπομπές, ώστε ο μελετητής που θέλει να εμβαθύνει να μπορεί με ευκολία να ανατρέξει σε αυτές. Επιπλέον τα κείμενα εμπλουτίστηκαν με φωτογραφικό υλικό και βίντεο που ανασύρθηκαν από το προσωπικό μου αρχείο.
 
Εμπειρία

Η Εμβρυομητρική Ιατρική αποτελεί νέα υποειδικότητα της Μαιευτικής η οποία αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς και έχει ως αντικείμενο τον Προγεννητική έλεγχο, την Προγεννητική διάγνωση και την Στρατηγική διαχείρισης του αποτελέσματος αυτής. Η εμπειρία μου σε αυτόν ακριβώς τον χώρο είναι πολύχρονη καθώς ξεκινά από την απαρχή του 2000. Από τότε, παρακολούθησα επιτυχώς εκατοντάδες κυήσεις υψηλού κινδύνου και πραγματοποίησα αρκετές χιλιάδες ειδικά υπερηχογραφήματα και επεμβατικούς ελέγχους. Η εκπαίδευσή μου δε, για επιπλέον ανάπτυξη, πρόοδο και περαιτέρω εξέλιξη είναι συνεχής, αδιάκοπη και επαναλαμβανόμενη μπροστά στις νέες προκλήσεις της σύγχρονης Ιατρικής που απαιτεί εξειδικευμένους γιατρούς απόλυτα ενημερωμένους, άρτια εκπαιδευμένους, αλλά και άριστα συγκροτημένους.

 
Για να μάθετε περισσότερα πατήστε εδώ!

Συνεργασίες

Πρακτικά μια εμπεριστατωμένη διαγνωστική προσέγγιση στο πρόβλημα που θα βρεθεί, προϋποθέτει και οπωσδήποτε επιβάλλει την ανάγκη συνεργασίας με άλλους επαγγελματίες υγείας, έτσι ώστε η τεκμηρίωσή του να οδηγεί σε μια πιο σφαιρική και περισσότερο λεπτομερή ενημέρωση στο ζευγάρι. Εμείς υιοθετούμε και εστερνιζόμαστε την άποψη που υποστηρίζει πως, μια ολοκληρωμένη διαγνωστική προσέγγιση πρέπει να γίνεται προοπτικά ώστε να ακολουθεί το έμβρυο και μετά από την γέννησή του, σαν νεογνό και νήπιο μέχρι να αντιμετωπιστεί οριστικά. Γι΄αυτό συνεργαζόμαστε στενά και αρμονικά με επιστήμονες άλλων ειδικοτήτων και εξειδικεύσεων όπως Βιοχημικούς, Γενετιστές, Παιδοκαρδιολόγους, Παιδοχειρούργους, Παιδοουρολόγους, Παιδοενδοκρινολόγους, Παιδοορθοπεδικούς, Αναπτυξιολόγους, Παθολογοανατόμους.

Εξοπλισμός

Η αλματώδης τεχνολογική ανάπτυξη επιβάλλει και συγχρόνως εξαναγκάζει τον σύγχρονο ιατρό, ιδίως τον ενασχολούμενο με την Εμβρυομητρική Ιατρική να συμπορευτεί μαζί της. Τα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας διαθέτουν πάμπολλες δυνατότητες. Πιο συγκεκριμένα οι Υπερηχοτομογράφοι με τους δυνατούς επεξεργαστές και τα πολλά λογισμικά προγράμματα, τα μεγάλα monitor, την διείσδυση σε βαθύτερα όργανα, ελαττώνουν την πιθανότητα λάθους από την μια και από την άλλη προσφέρουν καλύτερη διάγνωση επειδή παρέχουν μεγάλη διαγνωστική ευκρίνεια στους υπό εξέταση ιστούς. Εμείς διαθέτουμε τα πλέον σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα και τον αντίστοιχο εξοπλισμό νέας γενιάς, επειδή θέλουμε και μπορούμε να παρέχουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους πελάτες μας.

General Electric, Voluson E8 Expert BT13, 3D/4D, HDliveTM

 • H κορυφή της πυραμίδος της General Electric στα συστήματα υπερηχογραφίας
 • Υψηλότατη διακριτική ικανότητα
 • Έγχρωμη μεγάλη οθόνη TFT 19"
 • 3D και 4D εφαρμογές σε όλα τα συστήματα εξέτασης
 • Ειδικές εφαρμογές 4D στην Εγκυμοσύνη, TRV Γυναικολογία
 • Απεικόνιση με ακτινοσκιερό μέσο όγκου: VCI-Επίπεδο Α
 • VCI-Omniview
 • STIC (Χωροχρονική συσχέτιση εικόνας)
 • 2D καθοδηγούμενες Αμνιοπαρακεντήσεις
 • Εφαρμογές Colour Doppler και Power Doppler σε όλα τα συστήματα εξέτασης
 • Αναλογική έξοδος σήματος
 • DVD εγγραφέας
 • 1 θύρα USB.

Edan instruments, Edan F6

 • Μηχάνημα σύγχρονης τεχνολογίας που πρωτοπαρουσιάστηκε στην παγκόσμια αγορά το 2008, κατάλληλο για Νοσοκομειακή χρήση
 • Ενσωματωμένος θερμικός καταγραφέας, ο οποίος μπορεί να τρέξει το χαρτί σε τρεις διαφορετικές ταχύτητες καταγραφής (1,2,3cm/min)
 • Έγχρωμη μεγάλη οθόνη TFT 10,2", για απεικόνιση κυματομορφών του εμβρυϊκού καρδιακού ρυθμού και της δραστηριότητας της μήτρας, όπως αυτές εκτυπώνονται στο χαρτί 
 • Πρόγραμμα αυτόματης ανίχνευσης και καταγραφής των εμβρυϊκών κινήσεων
 • Δυνατότητα υποστήριξης δίδυμης κύησης
 • Σύνδεση µε κεντρικό σταθμό κατάλληλο για παρακολούθηση- επιτήρηση, αποθήκευση και διαχείριση των πληροφοριών από την εξέταση
 • Σύνδεση με ηλεκτρονικό υπολογιστή και δυνατότητα αρχειοθέτησης της εξέτασης
 • Αυτόματο report.

 

Astraia software gmbh in Obstetrics end Gynecology, version 2018

 • Κορυφαίο λογισμικό σύστημα παγκοσμίως, αποθήκευσης δεδομένων
 • Πρόσβαση στα πιο πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα
 • Πλήρης υποστήριξη πρωτοκόλλου DICOM
 • Διασύνδεση με πληροφοριακά συστήματα νοσοκομείων μέσω HL7 και άλλων λύσεων
 • Αυτόματη μεταφορά δεδομένων και εικόνων από υπερηχογραφικά μηχανήματα και αναλυτές
 • Υποστήριξη μεγάλης κλίμακας πολυκεντρικών στατιστικών μελετών
 • Ετήσια αναβάθμιση συστήματος.

 

Ευχαριστίες

Χαιρόμαστε εκ των προτέρων και σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στον διαδικτυακό μας χώρο.

Ποιοι είμαστε

Η ιστοσελίδα emvriomitriki.gr σχεδιάστηκε αρχικά για να καλύψει τις απορίες και τις ανάγκες των εγκύων γυναικών. Όμως, λόγω του υψηλού επιστημονικού υλικού που περιέχει (άρθρα, βίντεο, φωτογραφίες, βιβλιογραφία) καθίσταται χρήσιμο επαγγελματικό εργαλείο σε φοιτητές, μαιευτήρες και άλλους επαγγελματίες υγείας που επιθυμούν να ανανεώσουν τις γνώσεις τους. Το έργο επιμελήθηκε ο ιατρός Αναστάσιος Κοκοβίδης.

Στοιχεία επικοινωνίας

Διαδρομή

Λεωφόρος Κηφισίας 26
Αθήνα, 115 26


info@emvriomitriki.gr
210 7771300


Κλείστε το ραντεβού σας Online!
Πριν ξεκινήσετε, Cookies
Πρόκειται για μικρά αρχεία/εργαλεία που μας βοηθάνε να οργανώσουμε καλύτερα την περιήγηση στην σελίδα μας καθώς και την ανάλυση της επισκεψιμότητας της σελίδας μας.